30 Temmuz 2015 Perşembe

Reyhan Şerbeti

reyhan serbeti
Reyhan Şerbeti
 Bu sıcaklarda hazır,boyalı,çeşitli katkı maddeleri içeren içecekler yerine ev yapımı serinleticiler hazırlamak zorunlu hale geldi.Bloglarda oldukça popüler olan reyhan şerbetiyle başladım.'Limon tuzu reflüye iyi gelmez ne yapmalı' diye düşünürken Yemek Yolculuğu'nda limon tuzu kullanmayan bir tarife ulaştım.Farkı aromalardan hoşlananlara öneririm.

 Malzemeler:
  • 1 demet reyhan
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 limonun suyu
  • 2 litre sıcak su
Yapılışı:Bir tencereye toz şeker ve yıkanmış reyhan konur.Üstüne sıcak su eklenir,karıştırılır.Ilıyınca limon suyu eklenir.Limon suyu eklenince pempemsi renk oluşuyor.Buzdolabında soğutulur.Süzülünce servise hazır,afiyet olsun.


2 yorum:

resim defterimm dedi ki...

Yaz olunca bol bol içecek tüketiyoruz :) Bu güzel tarif için teşekkürler ...

Şebboy Çiçeği dedi ki...

Bir şey değil.Afiyet olsun.