Trileçe |
Malzemeler:
- 4 yumurta(oda sıcaklığında)
- 250 ml toz şeker
- 150 ml irmik
- 300 ml un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
- 3 su bardağı(600 ml) pastörize süt (mümkünse sütçüden alınan süt)
- 1 paket krema(200 ml)
- 150 ml toz şeker
- 1 paket krema(200 ml)
- 1 su bardağı(200 ml) toz şeker
- 50 gram tereyağı
Önce 1 fiske tuz eklenmiş yumurtalarla şeker tel çırpıcıyla çırpılır.Sonra un,irmik,vanilya,kabartma tozu eklenir.Karıştırılır.Dibi yağlanmış en büyük boy dikdörtgen borcama dökülür.Üstü ıslatılmış bir kaşık veya spatulayla bastırmadan düzeltilir.Kek ayarında(180 derece) fırında pişirilir.Bu arada süt şerbeti hazırlanır.Süt-krema-toz şeker köpürene kadar çırpılır.Fırından kürdan testini geçerek çıkan sıcak keke süt şerbeti dökülür.Ilıyınca buzdolabına kaldırılır.Bir gece bekletilmesi lezzeti artırıyor.
Karamelin yapılışı:
Dibi tutmayan bir tencere veya tavaya toz şeker dökülüp çok harlı olmayan ateşte eriyene kadar beklenir.Eriyip rengi kahverengi olunca topaklar varsa karıştırılarak dağıtılır,tereyağı eklenir,karıştırılır.Tereyağının köpürmesi bitince krema katılıp hızla karıştırılır.Birkaç dakika daha kaynatılır.Başka tatlılarda da kullanılabilecek enfes karamel sos hazır.Ilık sos,buzdolabından çıkmış soğuk keke dökülür.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder