Zerdeçallı Bulgur Salatası |
Sağlık ve lezzet birarada olan zerdeçallı bulgur salatası; sade ve farklı lezzetlerden hoşlananlar için ideal.Yapılışı ise her zamanki gibi çok kolay.Bulgur acısız gider mi diyenlere, jalepeno turşuyla ikram edilmesini öneriyorum.
Malzemeler:
- 2 su bardağı(2X200 ml) büyük boy bulgur
- 2 adetkırmızı(kapya) biber
- 5-6 adet köy biberi
- İstenirse 1 adet sebze bulyon
- 1 tatlı kaşığı silme zerdeçal
- 1/2 demet yeşil soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 1 limon
- İstenirse acı kırmızı biber
Sıvı yağda bulgur biraz kavrulup kaynar su(yaklaşık 4 su bardağı) eklenir,zerdeçal ve sebze bulyon katılır.Bulgur çok fazla şişirilmez ama kuru da bırakılmaz,pilav gibi demlenir..Ilıyınca ince doğranmış yeşillikler,limon suyu, dilenirse yağ,dilenirse acı biber eklenir.Tuzu ayarlanır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder