11 Ocak 2015 Pazar

Zerdeçallı Bulgur Salatası

zerdecalli bulgur salatasi
Zerdeçallı Bulgur Salatası
 Sağlık ve lezzet birarada olan zerdeçallı bulgur salatası; sade ve farklı lezzetlerden hoşlananlar için ideal.Yapılışı ise her zamanki  gibi çok kolay.Bulgur acısız gider mi diyenlere, jalepeno turşuyla ikram edilmesini öneriyorum.

 Malzemeler:
  • 2 su bardağı(2X200 ml) büyük boy bulgur
  • 2 adetkırmızı(kapya) biber
  • 5-6 adet köy biberi
  • İstenirse 1 adet sebze bulyon
  • 1 tatlı kaşığı silme zerdeçal
  • 1/2 demet yeşil soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 limon
  • İstenirse acı kırmızı biber
Yapılışı:

 Sıvı yağda bulgur biraz kavrulup kaynar su(yaklaşık 4 su bardağı) eklenir,zerdeçal ve sebze bulyon katılır.Bulgur çok fazla şişirilmez ama kuru da bırakılmaz,pilav gibi demlenir..Ilıyınca ince doğranmış yeşillikler,limon suyu, dilenirse yağ,dilenirse acı biber eklenir.Tuzu ayarlanır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: