Fava |
En güzel,en lezzetli mezelerden biri olan 'fava'yı yeni yılın ilk tarifi olarak seçtim.Hala denemeyeniniz varsa;ne kadar kolay,ne kadar leziz olduğuna inanamayacaksınız.Çay sofralarında da ağırlığını hissettirecek.
- 1,5 su bardağı(toplamda 300 ml) iç bakla
- 1/2 su bardağı(100 ml) zeytinyağı
- 2 adet orta boy soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 limon
- 1 kesme şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 demet dereotu
İç baklalar akşamdan ıslanır.Zeytinyağında sırayla soğan,sarımsak ve dereotu sapları kısa süre kavrulur.Suyundan süzülmüş baklalar tencereye konur,birkaç kez karıştırılır.Tuz,şeker,1,5 su bardağı su konur.Kaynayınca ateş kısılırak baklalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Suyunu çekip dibinin tutmamasına dikkat edilir.Gerekirse su eklenir.Ilıyınca robattan veya blendırdan geçirilir.Limon suyu ve ince doğranmış dereotu eklenir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder