28 Temmuz 2014 Pazartesi

Glutensiz Bayram Tatlısı


glutensiz bayram tatlısı
Glutensiz Bayram Tatlısı
 Tamamen glutensiz bir tarif elde etmek için glutensiz irmik aldım,tatlının üstündeki kremayı  pirinç unu ve mısır nişastası karışımıyla hazırladım.Tarifin orijinali Nowacraft'ta,aşure pastası adında.Ablama adından sözetmediğim halde  aşure tadında olmuş,enfes diye yorumladı.

 Malzemeler:

 Keki İçin:
  • 2 yumurta
  • 3/4 su bardağı(150 ml) toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı dolusu(200 ml) glutensiz irmik
  • 1/2 su bardağı(100 ml) kuru kayısı(doğranmış)
  • 1/2 su bardağı (100 ml) kuru üzüm
  • 1/2 su bardağı (100 ml) ceviz(iri kıyılmış)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi
  • 2 elmanın rendesi
 Şerbeti İçin:
  • 1 kupa(250 ml) ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
 Kreması için:
  • 1 litre süt
  • 1  yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • 1 su bardağı dolusu(200 ml)pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı dolusu(200 ml) toz şeker
  • 50 gram margarin 
   Yapılışı:

 Oda sıcaklığındaki yumurtalar 1 fiske tuz katılarak toz şekerle beyazlayıncaya kadar çırpılır.Kalan malzemeyle karıştırılıp yağlanmış kare borcamla kek ayarında fırına verilir.Pişip biraz ılıyınca şerbeti dökülür.
Soğuyunca kreması üstüne dökülerek buzdolabında dinlendirilir.Kreması için süt,şeker,pirinç unu ve mısır nişastası karışımı göz göz oluncaya kadar kaynatılır.Vanilya ve margarin ilave edilip mikserle biraz çırpılır.Afiyet olsun.

2 yorum:

NOWACRAFT dedi ki...

Aşure pastasını glutensiz yorumlamanız ne hoş olmuş, çok sevindim. Ellerinize sağlık. Sizinkinde farklı olarak keke piştikten sonra 100 ml ( 1çay bardağı ) yerine 250 ml su koymanız, muhtemelen keki daha ıslak hatta şerbetli tatlı kıvamına getirmiştir. Tarifler işte böyle çeşitleniyor. Bloğumu kaynak gösterip link vermeniz ise büyük incelik, sizin zerafetinizin göstergesi olmuş, çok teşekkür ediyorum. Sevgilerimle

Şebboy Çiçeği dedi ki...

Ben teşekkür ederim.Tarifiniz o kadar muhteşem ki glutensiz olarak bile şerbetli tatlı kıvamında.Sevgilerimle.