Büsküvili Elma Tatlısı |
Büsküvili Elma Tatlısının Hazırlanışı |
Elma-tarçın-cevizin mükemmel uyumu şık bir sunumla karşınızda.Komşum Hatice Hanımın çay sofrasında tattığım göz kararı ölçüler verdiği için deneyemediğim tarife Pınarın Mutfak Sırları'nda rastladım. Bekledikçe güzellleşiyor,kapaklı iyi bir kapta saklanması koşuluyla bayatlamıyor,tarçın-elma harmanlanıyor,cezeryeye benzeyen bir tada ulaşıyor.Yapılışı da son derece kolay.
Malzemeler:
- 3-4 elma
- 1 paket kakaolu veya kakaosuz sade Petibör Büsküvi
- 1 tatlı kaşığı silme tarçın
- 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 2 yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağına yakın un
- 1 fiske tuz
- Üzerine serpmek için pudra şekeri
Büyük boy dikdörtgen borcamın dibine Petibör büsküvi döşenir.Fotoğraflamaya çalıştığım gibi ince dilimlenmiş elmalar büsküvinin üzerine yayılır.Tarçın ve ceviz serpilir.Yumurta,şeker bir fiske tuzla çırpılır.Un,vanilya,kabartma tozu eklenir.Elma dilimlerinin üstüne dikkatle yayılır.Fırına kek ayarına verilir.Pişip ılıdıktan sonra yuvarlak kesilip üstüne pudra şekeri serpilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder