Üç Renkli Tatlı |
Balkabağı-çikolata-beyaz krema birarada hem renk,hem lezzet gösterisi... Esin kaynağım Pelin Chef'de tarifin orijinali var,her zamanki gibi tarifi kendime uyarladım.
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı(200 ml) süt
- 1 su bardağı(200 ml) toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
- 1 paket(80 gram) bitter çikolata
- 50 margarin veya tereyağı
- 750 gram balkabağı
- 3/4 su bardağı(150 ml) toz şeker
- 2-3 adet karanfil
Önce balkabağı yıkanıp toz şeker ve karanfil eklenip pişirilir..Ne kadar suyunu çektirebilirsek tadı o kadar güzel olur.Ilıyınca püre haline getirilir.Sırada vazgeçemediğim en kolay tarifim sütlü irmik tatlısı var.Süt,şeker,irmik,mısır nişastası koyulaşıncaya kadar pişirilir.Ocaktan indirince vanilya ve margarin veya tereyağı ekleyip karıştırılır.İkiye bölüp yarısına parçalara ayrılan çikolata eklenir,tel çırpıcıyla karıştırılır.Servis kabının dibine çikolatalı sütlü irmik tatlısı,üstüne çikolatasız sütlü irmik tatlısı,en üste balkabağı püresi olmak üzere 3 kat tatlı hazırlanır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder