Tepsi Pastası |
Pastamsı bir görünüm olsun ama uğraşmak da istemiyorum,kolaylık,bereket,lezzet birarada olsun diyenlere bir tarifim var.Kış meyveleriyle de yaz meyveleriyle yapılabilir.
Malzemeler:
- 2 paket kedildili(18 adet)
- 1 litre süt
- 1 su bardağı silme un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından(200 ml) 1 parmak eksik toz şeker
- 2-3 kivi,1-2 muz
- 2 paket tart jölesi
- Kedillerini ıslatmak için 1 su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket yani 200 ml krema veya labne peyniri veya 1 poşet krem şanti
Önce kedi dillerini büyük kare borcama dizip 1 bardak süt ve 1 yemek kaşığı toz şekerle ıslatıyoruz.1 litre süt,1 su bardağı silme un,1 yemek kaşığı mısır nişastası ve 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şekeri göz göz olana kadar pişiriyoruz.Altını kapatınca vanilya ekliyoruz.Biraz ılıyınca seçimimize göre 1 paket krema veya labne peyniri veya 1 poşet krem şanti ekleyip çırpıyoruz.Kedillerinin üstüne döküyoruz.Kremamız tamamen soğuyunca meyvelerimizi dizip 2 paket tart jölesini üstündeki tarife göre hazırlayıp kaşık kaşık dökerek bütün yüzeye yayıyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder