29 Ocak 2014 Çarşamba

Kartopu


kartopu
Kartopu
  Değişik bir tarif ve şık sunumla yine karşınızdayım.Arkadaşım Hayriye'den amansız bir takip,dayanılmaz ısrarla aldığım;Raffaello marka hindistan cevizli ürünü hatırlatan bu tarif şekerleme olarak bayramlarda,mevlidlerde ikram edilebilecek nitelikte.Un içermediği için çölyak hastalığı(gluten enteropatisi) ve/veya gluten intoleransı olanlara da uygun.'Kartopu' sayesinde glutensiz etiketimi de açtım,belki birkaç çölyaklıya yardımcı olur.

 Malzemeler:
  • 1 kutu(200 ml) krema
  • 1 su bardağı(200 ml) dolusu süttozu(kahve kreması değil)
  • 1 su bardağı(200 ml) toz şeker
  • 4-5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • Minik kağıt  kek kalıbı  yoksa bir çay bardağı hindistan cevizi 
 Yapılışı:

 Kremayı tozşekerle çırpıyoruz.Şeker eriyince süttozunu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Hindistan cevizini kademeli olarak ekliyoruz.Buzdolabında 1 saat bekletiyoruz.Minilk yuvarlaklar yapıp minik kek kağıtlarına yerleştiriyoruz.Minik kek kağıdı bulamazsanız,yuvarladıktan sonra yapışmaması için yuvarlakların üzerine  hindistan cevizi serpmek gerekiyor.İkram edilene kadar buzdolabında saklıyoruz.Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: