Tel Şehriye Salatası |
Mayonez,yoğurt ve sarımsak içermeyen ana öğün olabilecek güçte ve lezzetli bir salata karşınızda.Safiye Ablamdan aldığım bu tarif çay sofralarımın vazgeçilmezlerinden olacak.
Malzemeler:
- 2 su bardağı dolusu tel şehriye
- 2 tam but tavuk
- 1 defne yaprağı
- 10-15 karabiber tanesi
- 1 çay bardağı dolusu biberli yeşil zeytin
- 1 çay bardağı dolusu kornişon turşu
- 3-4 adet konserve közlenmiş kırmızı biber
- Aroma vermek isterseniz dereotu
- Tuz,isternirse pul biber
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Önce tam but tavuklarımızı defne yaprağı ve karabiber taneleri eşliğinde haşlıyoruz.Ilıyınca etleri didikliyoruz.Tel şehriyeleri 3-4 yemek kaşığı sıvı yağda kavurup biraz renk alınca 4 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyerek pilav gibi pişiriyoruz.Pilav pişince tavuk etleriyle karıştırıp lezzetlerin karışmasını sağlıyoruz.Közlenmiş kırmızı biber,yeşil zeytin ve kornişonları minik minik doğrayıp tel şehriyeler ılıyınca karıştırıyoruz.Dilerseniz dereotu ve kırmızı biber ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder