21 Aralık 2013 Cumartesi

Top Börek

top börek
Top Börek
 Çok şık bir sunum ve enfes bir tat birarada,ayrıca misafirlere hoş bir süpriz de yanında.Nasıl yuvarlak bir börek olur sorularını birden cevaplamayın,bırakın biraz fikir yürütsünler!Buzlukta saklanıp çat kapı misafirlere el altında hazır olması da büyük bir avantaj.

 Bütün bloglarda dolaşan bu tarifi denemek için neden bu kadar çok beklediğime anlam veremiyorum.Hayatın Tatları'nın  çok net anlatımına buradan da teşekkür ediyorum.

 Malzemeler:
  • 3 yufka
  • 1 mini paket (200 ml) krema
  • 2 yumurta
  • Yaklaşık bir su bardağı galeta unu
  • İstediğiniz börek içi
 Yapılışı:

 3 yufkayı aralarına hiçbir şey sürmeksizin  üst üste koyup son kata kremayı yayıyoruz.Kremanın çekmesi için bekliyoruz.Kremanın yoğunluğuna,yufkanın kalınlığına göre bu süre değişse de yarım saatten az beklemeyin derim.Sonra yufkayı minicik sigara böreği saracakmış gibi önce 4 eşit parçaya, sonra 4  parçayı 6 'ya bölerek 24 üçgen elde ediyoruz.Birer tepeleme tatlı kaşığı börek içini paylaştırıp böreğin içi için yufkanın kenarını içeri aldıktan sonra muska böreği yapar gibi böreği bir sağa,bir sola yuvarlıyoruz.En sonunda avuç içinde toparlayıp sıkıştırmak gerekebiliyor.2 yumurtayı çırpıp börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa batırarak fırına veriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: