Yogurtlu Jülyen Salata |
Aysel'de yediğim kabak-havuç jülyen salatanın tadı damağımda kaldı.Biraz daha nasıl farklılaşabilir,ne ekleyebilirim derken aklıma kapya biber geldi.
Malzemeler:
- 2 orta boy kabak
- 3-4 havuç
- 3 kırmızı(kapya)biber
- 1-2 diş sarımsak
- Yaklaşık 1 kg yoğurt
- Sızma zeytinyağ
- İstenirse çay kaşığının ucuyla kişniş
- Tuz
Kabakların,havuçların kabuklarını soyup kırmızı biberin tohumlarını ayıklayıp jülyen diğer deyimle kibrit çöpü doğruyoruz.Ayrı ayrı zeytinyağında soteliyoruz,yağda çevirmek de diyebiliriz.Çok da pişirmeden hafifçe renklerini sarartıyoruz.Yoğurdun içine 1-2 diş sarımsak doğrayıp istenirse toz kişniş ilave ediyoruz.Sebzeleri karıştırıp tuzunu ayarlıyoruz.Farklı sebzelerle de denenebilecek enfes salatamız hazır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder