Patatesli rulo börek |
Hatice'ciğimin elinde patates bambaşka olur,patatesi sever ve sevdirir.Yapımı çok kolay önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabilecek bir börek karşınızda.
Malzemeler:
- 4 yufka
- 4-5 orta boy patates
- Tuz,karabiber,pul biber,kimyon
- 1 yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı(200 ml) sıvı yağ
- En az 1 su bardağı(200 ml) süt
- Böreğin üstü için çörekotu
Patatesler haşlanır,sıcakken rendelenir veya püre yapan aletlerle ezilir.Sıvı yağ katılır,baharatları ayarlanır.Süt patatesin kıvamını inceltmek üzere yavaş yavaş eklenir.Akışkan bir kıvama ulaşıncaya kadar daha fazla süt eklemek gerekebilir.Bir yufkanın üstüne patatesli karışım sürülür,diğer yufka üstüne serilir,tekrar patatesli karışım sürülür,toplamda 4 kat yufkaya uygulanır.Yufkalar rulo yapılır.Buzdolabında birkaç saat bekledikten sonra parmak kalınlığında doğranır,yan yatırılır,üstlerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir.Önceden ısıtılımış fırında pişirilir.Eğer derin dondurucuya kaldırılmış ise pişirmeden önce kısmen de olsa çözülmesi gerek ki,rahatça kesilebilsin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder