13 Kasım 2013 Çarşamba

Vişneli Etimek Tatlısı

vişneli etimek tatlısı
Vişneli etimek tatlısı
 Aslında etimek tatlısını bol krem şantili hazırlarım.'Hatice krem şantiden hoşlanmaz nasıl hazırlamalıyım' arayışıyla vişneli denedim.Sonuç mükemmel oldu.Nuran ve Hatice'den de tam puan aldı.Bundan sonra etimek tatlısını farklı meyvelerle de deneyip paylaşacağım.

 Malzemeler:
  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 3 su bardağı dolusu dondurulmuş vişne
  • Şerbeti için 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket labne peyniri veya 1 poşet krem şanti veya 1 minik kutu(200 ml) krema
  • 1 su bardağı(200 ml) un
  • 1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
 Yapılışı:

 Derin dondurucudan çıkardığımız vişneleri biraz olsun çözdürüyoruz.Vişne suyu ve su toplamda 2 su bardağı olacak şekilde 1 su bardağı toz şekeri ekleyerek vişnelerle beraber 1-2 taşım kaynatıyoruz.Şerbetle tepsiye dizdiğimiz etimekleri ıslatıyoruz,tamamen çekmesi için biraz bekledikten sonra üstünü süslemek için biraz ayırıp vişneleri serpiştiriryoruz.Süt,şeker,mısır nişastası,unu karıştırarak göz göz olana kadar pişiriyoruz.Vanilyayı ekliyoruz.Mikserle 2-3 dakika çırpıp en son labne peyniri veya krema veya krem santiyi ekliyoruz.Artık labne peyniri tercih ediyorum,cheesecake havası veriyor.Etimeklerin üstüne kremayı yayıp,vişnelerle varsa yeşil fıstıkla süslüyoruz.Afiyet olsun.







Hiç yorum yok: