Mercimekli Kuskus Salatası |
Malzemesi:
- 1,5 su bardağı yeşil mercimek
- 2 su bardağı kuskus
- 1 demet maydanoz
- İstenirse yarım demet dereotu
- Yarım demet yeşil soğan
- 2 su bardağı dolusu kornişon turşu
- İstenirse 1 yemek kaşığı soya sosu,1 yemek kaşığı balzamik sirke
- İstenirse 1 defne yaprağı,1 tatlı kaşığı sirke,1 çay kaşığı toz şeker(mercimek için)
- Bir çay bardağı zeytinyağı ,kornişon turşu azaltılarak limon suyu katılabilir,tuz
Yeşil mercimeği geceden ıslamak benim için bir alışkanlık.Geceden ıslatmayı unuttuysam kaynar suyla ıslatıp en az yarım saat bekletiyorum.Yine çabucak haşlanıyor.Mercimeği pişirirken için 1 çay kaşığı toz şeker,1 tatlı kaşığı sirke,1 defne yaprağı katarım,sirke rengin kararmasını önler,defne yaprağı aroma katar,şeker tadı zenginleştirir.Denemenizi tavsiye ederim.Kuskusları ayrı haşlıyoruz.Mercimeğe de kuskusa da çok az tuz katıyoruz,çünkü kornişonlar çok tuzlu oluyor.Dereotunu,maydanozu,yeşil soğanları ve kornişonları incecik doğrayıp mercimek ve kuskusla harmanlıyoruz.İstenirse soya sosu,balzamik sirkeyle çırpılmış zeytinyağı ,istenmezse sadece zeytinyağı katıyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder