23 Aralık 2012 Pazar

Çam Ağacı Tatlısı


çam ağacı tatlısı
Çam Ağacı Tatlısı

 Görünümü çok hoş,yapımı çok kolay,belki biraz oyalayabilir ama sonuca değer.Fotoğrafım çok net değil ancak yılbaşı sofralarına çok yakışır,hele o üstündeki beyazlıklar- kar yağmış görüntüsü- yılbaşı sofrasının albenisini çok artırır diye aceleyle yayınlıyorum.Tarifin orijinali için tık tık((Lezzet-i Mekan).

 Malzemeler:
  • 1 paket pirinç patlağı
  • 100 gram margarin
  • 1 paket kare bitter çikolata
  • 2,5 yemek kaşığı bal
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • Üstü için pudra şekeri
 Margarin ve çikolata benmari usulde eritilir.Bal ve kakao eklenir.Biraz soğuduktan sonra pirinç patlakları katılır.5-10 dakika buzdolabında dinlendirilir.Limon sıkacağının içine bastırılarak şekil verilir.Sonradan dokunulduğunda parçalanabildiğinden sunum kabına direkt yerleştirilmeli.Sofraya gelmeden önce üstüne pudra şekeri elenip kar efekti tamamlanır.

 Şekil vermek içim limonluk değil de yumurtalık gibi bir form kullanılırsa da kozalak şekli oluşup tatlımız kozalak tatlısı olur.


2 yorum:

lezzet-i mekan dedi ki...

ellerinize sağlık. yılbaşı için gerçekten güzel bir ikramlık oluyor. beğendiğinize sevindim. mutlu haftalar dilerim. sevgiler.

Şebboy Çiçeği dedi ki...

Teşekkür ederim.Güzel günler dilerim.Sevgilerimle.