25 Aralık 2012 Salı

Jülyen Kereviz

Julyen Kereviz
 Bu tarif de canım arkadaşım Aysel'den.Tabii ki Aysel'in  jülyen doğrama işlemini daha sabırla yaptığından ve daha düzgün bir görünüm elde ettiğinden emin olabilirsiniz.Tarifimiz aslında bir zeytinyağlı ama bir salata kadar lezzetli,benim tabirimle salata ve zeytinyağlı kesişme noktasında.Kereviz sevmeyenlere kereviz sevdirme konusunda kendime bir görev edindim galiba, daha çok kereviz tarifi var,ardı arkası kesilmeyecek!

  Malzemeler:
  • 2 orta boy kereviz
  • 2 orta boy havuç
  • 3 kırmızı biber
  • 1 avuç dolusu köy biberi
  • 1 portakal
  • Yarım limon
  • 1 kesme şeker
  • 2 orta boy soğan
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • 1 adet tavuk bulyon veya 1 tatlı kaşığı dolusu toz bulyon(istenirse)
   Yapılışı:

 Kereviz soyarken yine ameliyat eldiveni takıyoruz,jülyen doğradığımız kerevizi sirkeli suda bekletiyoruz.Havucu,kırmızı biberi,köy biberini de jülyen doğruyoruz.Turuncu,kırmızı,yeşil,beyaz renklerinden  gökkuşağı gibi rengarenk bir karışım elde etmek,sofrada görsellik oluşturmak için 4 renkteki malzemeden mümkün olduğu kadar eşit miktarda doğramak gerekli.Pişirdikten sonra fark ettiğim bu detaya bir daha ki sefere çok dikkat edeceğim.Havuç,kereviz,köy biberi ve kırmızı biberi tenceremize alıp  bir portakal ve yarım limon suyu karışımı toplamda 1 su bardağı(200 ml)'nı doldurmamışsa bardağa su ekleyip yemeğe katıyoruz.Şeker,zeytinyağı,tuz,tavuk bulyon ilavesiyle kısık ateşte pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: