Kruvasan tadında,yapımı kolay,derin dondurucuda beklemeye uygun,tek tek olduğu için servisi de kolay börek tarifi gelsin.Yalnız derin dondurucuya atmadan önce suya batırılıp galeta ununa bulanmaması gerekiyor.Tarif instagramdan Yeşil Salata'dan.
- 6 yufka
- 2 su bardağı(toplamda 400 ml) su
- 1 su bardağı(200 ml) sıvı yağ
- Çökelek,lor,tulum vs.peynir
Bulamak İçin:
- Galeta unu
Yapılışı:
Önce börek sosu hazırlanır,sıvı yağ ve su karıştırılır.3 kat yufka son kat hariç aralarına sos sürülüp fırçayla yayılarak üst üste konulur.Yufkalar önce 4 eşit parçaya,4 eşit parça da 5'e olmak üzere 20 eşit parçaya bölünür.Peynirleri yerleştirilir.Sigara böreği gibi sarılır.Diğer 3 yufkaya da aynı işlemler uygulanır.Börekler önce suya sonra galetaya bulanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.Altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir.Sıcak sıcak tadına doyum olmuyor.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder