Damaklarda iz bırakan tiramisu tadı; kahvenin keskin kokusu ve acımtraklığının karşılığında hafif krema,az şeker...Bu sefer truff olarak karşınızda,minik lokmalarla ağızda dağılıyor.Tarifin orijinali Gülkokulu Mutfaklar'da.Tarif mükemmel ancak 300 gr labne peyniri kullandığım için kedidili sayısını artırdım ve damla çikolata ekledim.
- 1,5 paket kedili(36 adet)(300 gr)
- 3 tatlı kaşığı silme nescafe
- 1/3 çay bardağı(50 ml) sıcak su
- 1 paket labne peyniri(300 gram)
- 2 yemek kaşığı silme pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
Kedilleri mutfak robotunda çekilerek un haline getirilir.Sıcak suda eritilen nescafe un haline getirilmiş kedidillerine dökülerek karıştırılır.Buzdolabında soğutulur.Labnenin fazla suyu süzülür.Labne,vanilya,pudra şekeri mikserle çırpılır.Kedidilli karışıma eklenir.Yoğurulur.Damla çikolata eklenir.Minik toplar oluşturulup kakaoda yuvarlanır.Buzdolabında dinlendirilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder