Çikolataya ve kakaoya zaafımı ve düşkünlüğümü arkadaşlarım çok iyi bilir.İşte enfes bir kakaolu kurabiye tarifi daha.Diğerlerini hatırlamak isterseniz:
- Browni Kurabiye
- Elmas Kurabiye
- Kakaolu Haşhaşlı Şekerpare(kurabiye ile şerbetli tatlı arası bir geçiş)
- 1 yumurta(sarısı içine,akı dışına)
- 1 su bardağı(200 ml) pudra şekeri
- 125 tereyağı(veya yumuşak margarin)
- 1/2 su bardağı(100 ml) sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı tepeleme kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı susam yaklaşık 200 gram
- 1 tatlı kaşığı silme nescafe
- 1 fiske tuz
- Alırı kadar un(yaklaşık 4 su bardağı)
Yumurtanın akı-sarısı ayrılır.Yumurta sarısı oda sıcaklığındaki tereyağı pudra şekeri ovulur.Kakao,nescafe,tuz, sıvı yağ da eklenir.Sonra un elenir.Una vanilya,kabartma tozu dökülür.Yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam tuttulur.Minik toplar hazırlanır.Çırpılmış yumurta akına batırıldıktan sonra susama batırılır.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede susamlar sararmadan 15-20 dakika tutulur.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder