23 Ocak 2016 Cumartesi

Kremalı Havuçlu Tart Kek


 Daha çatal ağzınıza gelmeden tarçın kokusu burnu okşasın,lokmayı ağzınıza attığınızda ise iri taneli cevizler,tarçın,havuç beyaz krema ve ıslak kek dokusu  harmanlansın.İlk tart tarifim gelsin.Hergün başka bir tart tarfi okuyorum.Artık tart/turta  kalıbımı da aldığıma göre bu trende,modaya,akıma ayak uyduracağım.Tart kalıbıyla kısa sürede alımlı pasta görünümlü lezzetlere ulaşmak çok kolay.Tarif yine instagramdan ,serapyty'den.

 Malzemeler:

Kek Kısmı İçin :
  • 1 su bardağı(200 ml) toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı(100 ml) süt
  • 1/2 su bardağı(100 ml) sıvı yağ
  • 1 su bardağı(200 ml) iri çekilmiş ceviz
  • 2 adet iri havuç rendesi
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 fiske tuz
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 paket vanilya
  • Alırı kadar un (yaklaşık 1,5 su bardağı)
 Kreması İçin:
  • 2 su bardağı(400 ml) süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1/2 paket vanilya
  • 50 gram margarin veya 1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı:

 Önce oda sıcaklığındaki yumurtalar ve şeker bir fiske tuzla beyazlaşıncaya kadar çırpılır.Sıvı yağ,süt ilave edilip tarçınla beraber karıştırılır.Un ve kabartma tozu elenip kontrollü olarak katılır.En son havuç ve ceviz karıştırılır.Margarin veya tereyağla yağlanmış tart kalıbına dökülür.Önceden ısıtılmış 170 derece fırına verilir.Kürdan testi yapılarak yaklaşık 20-25 dakika sonra fırından çıkartılır.Kalıptan hasarsız çıkması için ılıması beklenir
.Kreması için yağ ve vanilya hariç malzeme katılarak pişirilir.Ocaktan indirilince vanilya ve margarin veya tereyağ katılır.Tel çırpıcıyla karıştırılır.Ters çevrilen tartın çukur bölümüne krema dökülür.Buzdolabında birkaç saat dinlendikten sonra servise hazır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: