19 Kasım 2014 Çarşamba

Halley'li Pasta

halley'li pasta
Halley'li Pasta
 Çayı demlerken hazırlanabilecek çok pratik bir pasta tarifi karşınızda.Üstümdeki  tembellik dalgasının pratiklikle örtüşmesine net bir örnek daha,fırın ve ocak kullanmaksızın yapıldığından bir elektrik kesilmesi,tüp gaz bitmesi vs durumlarda hayat kurtarıcı bir tarif olabilir.Halleyli dolgu gerçek yaş pasta,kremalı kek tadında. 

 Malzemeler:
  • 1 paket hazır kakaolu pasta tabanı kek(2 parçalı)
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı(200 ml) süt
  • 1 paket Halley(10 adet içeriyor)
  • 1 paket Dr. Oetker çikolatalı tatlı sos(pişirmeden)
  • Sos için 1 su bardağı(200 ml) süt
  • İstenirse süslemek için renkli şekerler
 Yapılışı:

Önce süt ve krem şanti çırpılır.Kabaran krem şantiye küçük küpler halinde  doğranmış Halleyler eklenir,karıştırılır.Bu karışım bir yuvarlak yükseklikle kekin 1 parçası üstüne yayılır.2.kat kek 8 eşit parçaya bölünür.1.parçanın üstüne,halleyli karışımı çevreleyecek şekilde yayılır.Çikolatalı pişirmeden hazırlanan sos sütle tel çırpıcıyla  2 dakika çırpılarak hazırlanır.Pastanın üstüne dökülür.Sosun çekmesi için 1-2 saat buzdolabında dinlendirilmesi lezzeti artıracak olsa da hiç o kadar bekleyemedik.Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: