10 Mayıs 2014 Cumartesi

Milföylü Çiçek Börek

milföylü çiçek börek
Milföylü Çiçek Börek
 Şık sunum,enfes tad birarada,sadece bir börek değil ara sıcak olarak da ikram edilebilir.Talaş böreği tarzındaki tarifin orijinali Aynurun Mutfağı'nda.3. denememde çatlaksız,yayınlanabilir bir görüntüye ulaştığım, emek,çaba,sabır gerektiren bir tarif oldu.Milföyleri kenarlarından bitiştirip kalıba yerleştiriyordum,bitişme yerlerinden çatlayıp patlayıp şekilleri bozuluyordu.Milföyleri birleştirip yoğurup merdaneyle açınca başarılı sonuca ulaştım.

 Malzemeler:

  • 10 adet milföy
  • 300 gr hindi kuşbaşı(istenirse tavuk)
  • 2 adet taze kırmızı biber
  • 2-3 adet köy biberi
  • 1/2 paket hazır dondurulmuş garnitür
  • 1 su bardağı dolusu doğranmış mantar
  • 1 adet soğan
  • Tuz,karabiber,isot
  • 1 yumurtanın sarısı 
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

 Yapılışı:
 1 paket milföy buzluktan çıkartılır.Hindi kuşbaşı iriyse daha ufak parçalara ayrılır.İnce doğranmış soğan 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda sotelenir.Hindi kuşbaşı ve doğranmış mantarlar eklenir.Hafifçe haşlanmış garnitür, et önce suyunu salıp sonra çekince katılır.Ocağın altı kapatılınca doğranmış  kırmızı ve yeşil biberler eklenerek baharatları ayarlanır.
 Milföylerden 6 tanesi alınıp birleştirilip hafifçe yoğurulur.Un serpilmiş tezgahta merdaneyle açılır.Silikon ayçekirdeği kalıba yumurtanın sarısı sürülür.Milföy yerleştirilir.Börek içi konulur.4 milföy birleştirilip yoğurulup un serpilmiş tezgahta merdaneyle açılıp böreğin üstü kapatılır.180 derece fırına verilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: