Dolgulu Kek |
Dolgulu Kekin Hazırlanışı |
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı(200 ml) toz şeker(şekerli seviyorsanız yarım bardak eklemelisiniz)
- 1 su bardağı(200 ml) süt
- 1/2 su bardağı(100 ml) sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 tatlı kaşığı nescafe
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- Alırı kadar un (2 veya 2,5 su bardağı kadar)
Kreması İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı silme un
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 100 gram margarin veya 1 paket krema(200 ml) veya 1 poşet krem şanti veya 200 gram labne peyniri
- 1 su bardağı toz şeker
Oda sıcaklığındaki yumurtalara 1 fiske tuz ekleyip toz şekerle köpürene kadar mikserle çırpılır.Süt,sıvı yağ,kakao,nescafe eklenir.Elenmiş una kabartma tozu ve vanilya katılarak karıştırılır.Yağlanmış tepsiye dökülür.Fırına verilir.Kekimiz fırında pişerken kreması hazırlanır.Süt,un,toz şeker,mısır nişastası karıştırılarak pişirilir.Kaynayınca ocaktan indirilir.Vanilya katılır.Ilıyınca isteğinize göre margarin veya krema veya labne peyniri eklenerek çırpılır.Kek ılıyınca elma ortası çıkarma aletiyle(yoksa tatlı kaşığıyla)tepsiye sıralı delikler açılır,fotoğraflamaya çalıştığım gibi.Ilık keke ılık krema dökülür.1 gece buzdolabında beklerse daha iyi olur.Servisten önce kekten çıkarılan parçalar mutfak robotundan geçirilerek üstüne serpilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder