Çikolatalı İncir |
Kestane şekerine benzeyen görünüm ve tadıyla iltifatlar alan tarifin tadına doyulmuyor.
Saniye Sultan'da çikolatalı incir tatlısını görünce hemen denemeye karar verdim.Dolabın bir köşesinde unutulmuş,tamamen kurumuş incirler o tarifteki gibi çayda yumuşamadı.Kaynatmaktan başka çare kalmadığını gördüm.
Malzemeler:
- 20 adet kuru incir
- 3-4 adet karanfil
- 1 büyük tablet(80 gr)bitter çikolata
- 1/2 su bardağı(100 ml) toz şeker
- 1 su bardağı iri parçalanmış ceviz
- İstenirse pasta süsü
- 3 su bardağı(600 ml) su
İncirleri toz şeker ve karanfilleri üstünü geçecek kadar suyla beraber tencereye alıp kaynatıyoruz.15-20 dakika sonra ateşi kapatıyoruz.İncirler ılıdıktan sonra tepelerindeki sertliği kesip alttan bir bıçakla bir çentik atıp ceviz yerleştiriyoruz.Düzgün görünüm için kesik taraf altta bulunmak üzere benmari usulde veya mikro dalgada eritilmiş çikolataya bulayıp sunum kabına diziyoruz.Pasta süsü serpiştiriyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder