24 Mart 2014 Pazartesi

Ayva Zeytinyağlısı

ayva zeytinyaglisi
Ayva Zeytinyağlısı
 'Ayvalı kereviz enfes oluyor da sadece ayva nasıl olur?'diye düşünürken not etmediğim bir yerde de gördüm,denedim.Farklı tariflerden hoşlananlara öneririm.

 Malzeme:
  • 6-7 adet ayva
  • 2 orta boy soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tablet knor tavuk suyu veya 1 tatlı kaşığı toz knor tavuk suyu 
  • 1 portakalın suyu ve 1 limon suyu ve su toplamda 1 su bardağı (200 ml)
  • Tuz ve isot ya da kırmızı biber

 Yapılışı:



 Ayvaların kabukları soyulup,çekirdekleri ayıklanıp kuşbaşı şeklinde soğanlar piyaz,sarımsaklar minicik doğranır.Ayva,soğan,sarımsak,zeytinyağı,portakal,limon suyu,knor tavuk suyu toz veya tablet,tuz,isot veya kırmızı biber ve zeytinyağı karıştırılıp düdüklü tencereye konulur.Zeytinyağlı yeşil fasulye pişme süresinde tutulur.Ilıyınca ince kıyılmış dereotu serpilir.

Hiç yorum yok: