Ayva Zeytinyağlısı |
'Ayvalı kereviz enfes oluyor da sadece ayva nasıl olur?'diye düşünürken not etmediğim bir yerde de gördüm,denedim.Farklı tariflerden hoşlananlara öneririm.
Malzeme:
- 6-7 adet ayva
- 2 orta boy soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- Yarım demet dereotu
- 1 tablet knor tavuk suyu veya 1 tatlı kaşığı toz knor tavuk suyu
- 1 portakalın suyu ve 1 limon suyu ve su toplamda 1 su bardağı (200 ml)
- Tuz ve isot ya da kırmızı biber
Yapılışı:
Ayvaların kabukları soyulup,çekirdekleri ayıklanıp kuşbaşı şeklinde soğanlar piyaz,sarımsaklar minicik doğranır.Ayva,soğan,sarımsak,zeytinyağı,portakal,limon suyu,knor tavuk suyu toz veya tablet,tuz,isot veya kırmızı biber ve zeytinyağı karıştırılıp düdüklü tencereye konulur.Zeytinyağlı yeşil fasulye pişme süresinde tutulur.Ilıyınca ince kıyılmış dereotu serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder