Revani |
Süt tatlılarını sevmeyen bir misafir grubuna hazırladığım revani ağzımın tadını yerine getirdi.Şekeri çalınmamış gerçek bir tatlı tarifi nihayet karşınızda.Tarifin orijinali revaninin kitabını yazmış diyebileceğim Lezizsofralar'da.
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı(200 ml) irmik
- 1 su bardağı(200 ml)yoğurt
- 1 su bardağı(200 ml) sıvı yağ
- 1 su bardağı(200 ml) toz şeker
- Alırı kadar un yaklaşık 1 su bardağı kadar
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
Şerbeti İçin:
- 4 su bardağı(800 ml) su
- 4 su bardağı(800 ml) toz şeker
- 1/2 limon
Önce şerbet hazırlanır.Şeker ve su 15 dakika kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenir.5 dakika daha kaynatılır.Soğumaya bırakılır.
Yumurta ve şeker 1 fiske tuz ilavesiyle çırpılır.Kalan malzeme tek tek eklenerek çırpılmaya devam edilir.Yağlanmış tepsiye dökülür.Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir.Üzeri kızarınca fırından çıkarılır.Dilimlenir,soğuk şerbet dökülür.Şerbetini çekmesi için 1 gece beklenirse daha da lezzetlenir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder