Halleyli Büsküvili Pasta |
Malzemeler:
- 1 paket 10'lu Halley
- 1 paket kakaolu petibör büsküvi(3'lü paketin teki)
- 1 paket kakaolu krem şanti
- 1 paket çikolata sos
- 2,5 bardak ve 1 bardak toplamda 700 ml süt
Önce 2,5 bardak(500 ml) süt ile çikolata sos hazırlanır.Ilıması için beklenirken ara sıra karıştırılarak kabuk tutması önlenir.1 bardak(200 ml) süt ile kakaolu krem şanti çırpılır.İçine halleyler ve kakaolu petibör elle ufalanarak katılır.İyice karıştırılır.Çikolata sostan 1 su bardağı ayrılıp halleyli karışıma dökülür,harmanlanır.Kelepçeli kalıbın(26 no) altı çıkartılıp servis tabağına oturtulur.Halleyli karışım dökülüp yayılır.2 saat buzlukta bekletilikten sonra buzdolabının alt kısmına alınır.Kelepçeli kalıbın kenarı bir bıçakla vs.sıyrıldıktan sonra açılır.Gönüle göre süslenir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder