8 Haziran 2015 Pazartesi

Cig Pazidan Borek


cig pazidan borek
Çiğ Pazıdan Börek
  Anne elinden çıkma lezzetli,kolay böreğin tarifi anneme ait.Bu tarifi  annem  çiğ ıspanak için de kullanıyor.Neden çiğ derseniz,vitamin ve mineral kaybına yol açmamak için olduğunu söylüyor.Ispanağın veya pazının çiğ olarak kullanılması böreğin içinde kaybolmayan sebze lezzetini garantiliyor.

 Malzemeler:

  • 6 yufka
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı(400 ml) süt
  • 1 şişe maden suyu
  • 3/4 su bardağı(150 ml) sıvı yağ 
  • 1 su bardağı dolusu lor,kırım tulum vs.peynir
  • 1 büyük demet veya 2 küçük demet pazı
  • 1 orta boy soğan
  • Tuz,karabiber,isot,
Yapılışı:


 Önce pazılar yıkanır,sapları kesilir.İnce ince kıyılır.1 soğan yemeklik olacak şekilde kesilir.Yağlanmış fırın tepsisine 3 yufka üst üste yerleştirilir.Ortasına soğan,peynir ve pazı çiğ olarak dağıtılır.Baharatları ayarlanır.3 yufka üstüne serilir.Börek dilimlerine ayrılır ve sıvı yağ,yumurta,maden suyu ve süt karışımı üstüne dökülür.1-2 saat bekletildikten sonra pişirilebileceği gibi buzdolabına kaldırılarak ertesi gün için pişirmeye hazır bekletilebilir.Afiyet olsun.

2 yorum:

Ahşap zamanı dedi ki...

nefis görünüyor pazılı böreğe bayılırım ellerinize sağlık sevgiler...:))

Şebboy Çiçeği dedi ki...

Teşekkür ederim.Benden de sevgiler.