Haşhaşlı Revani |
Şerbetli tatlı kadar leziz,ıslak kek kadar hafif, farklı aromalarıyla sıradışı bir tarifle karşınızdayım.Yıllardır tekrar tekrar yaptığım halde görüntülemek kısmet olmadı.Tarifin orijinali damak tadına hayran olduğum Saniye Sultan'da.Krem şanti düşmanı arkadaşlarıma ikram ederken hazırlandığı için fotoğrafımda krem şanti yok.
Malzemeler:
Keki İçin
- 3 Yumurta
- 1 su bardağı(200 ml) şeker
- 1 paket vanilya
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı(200 ml) haşhaş
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1/2 su bardağı portakal suyu
- 2 su bardağı(2X200 ml) un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
Şerbeti İçin:
- 1 su bardağı(200 ml) toz şeker
- 1 su bardağı(200 ml) su
Üzeri İçin:
- 2 poşet yani 1 karton paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Meyve sosu
Yapılışı:
Kek için yumurta,bir fiske tuz ve toz şeker çırpılır.Önce sıvı sonra katı malzemeleri eklenir.Yağlanmış tepsiye dökülür.Şerbetin 1 taşım kaynaması yeterli.Kek ılıyınca şerbet dökülür.Tamamen soğuyunca krem şanti üstüne yayılır.Buzdolabına kaldırılır.İkram edilmeden önce meyve sosu dökülür.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder