Brokoli Türlüsü |
Brokolinin hep salatası mı olacak, Türk mutfağına nasıl uyar,zeytinyağlı da olabilmeli arayışlarımın bir sonucu olarak bu yemeği pişiriyorum.Salata hafifliğiyle,zeytinyağlı tadı ortak paydada buluşuyor.Küçük bir çiçek karnabahar,küçük bir çiçek brokoliyi parçalara ayırıp sirkeli suda yarım saat kadar bekletiyorum.Verev kestiğim 2-3 pırasayı da arada toprak kalmasın diye suda bekletiyorum.Havuçları şekillendiriciden iri parçalar halinde geçiriyorum.Brokoli çok ufak parçalara ayrılırsa,pişene kadar eziliyor en önemli dikkat edilmesi gereken nokta bu.Tencerenin dibine pırasa,üstüne havuç,karnabahar ve brokoli en üste sıralıyorum.Pişirirken hiç karıştırmıyorum.1 çay bardağı zeytinyağı,yarım limon,1 kesme şeker,yarım bardak su,1 tatlı kaşığı Knor toz tavuk suyu veya 1 tablet ilavesiyle kısık ateşte pişiyorum.Piştikten sonra üstüne dereotu serpiştiriyorum.Servis yaparken tekrar dereotu serpip biraz zeytinyağı gezdiriyorum,afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder