9 Nisan 2012 Pazartesi

Kedi Dilli Pasta

Kedi Dilli Pasta

Kedi Dilli Pasta

Bizim evin en sevilen,ikramlarda misafir çocuklar tarafından ikinci porsiyonu istenen;hele rejimdeyim diye benim gibi bir obezi çatlatan varsa rejim bozdurup 3.porsiyonu aldıran enfes bir tatlı,pasta. Yapılışı çok kolay.Büyük kare borcamı tepeleme dolduran bereketli bir tarif. 

Malzemeler 
  • 18 adet kedidili
  • 1,5  litre süt 
  • 1 su bardağı(200 ml)un 
  • 1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişaştası 
  • 2 su bardağı(200 mlx2)toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket değil 1 poşet krem şanti
  • Hazır çikolata sosu  
Bir su bardağı toz şekeri çelik tencerede hafif ateşte yakıp 1 su bardağı su ekleyip şekerin şerbet haline dönmesini bekleyin.Sonra  kedi dillerine kaşık kaşık yedirin.o bir köşede beklerken 1 litre süte 1 su bardağı silme un,1 yemek kaşığı mısır nişastası,1 su bardağı silme toz şeker ekleyerek pişirin.Altını kapatınca vanilyayı ekleyin.5-10 dakika bekleyip ılıdıktan sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın,sakızlaşmasına gerek yok.Kedi dillerinin üstüne muhallebisini yayın.Hazır çikolata sosunu üstündeki tarife göre pişirin.Ilıdıktan sonra en üste dökün.Bir gece buzdolabında bekletmeyi başarabilirseniz ev halkı tarafından talan edilmemişse daha da güzelleşiyor tadı.Afiyet olsun.



2 yorum:

yemek tarifleri dedi ki...

süper canım eline sağlık

Şebboy Çiçeği dedi ki...

Teşekkür ederim.