Midye Börek |
Fotoğraflama konusunda acemiliğim sürmekteyse de aşamaları göstermeye çalıştım.
Malzemesi:
- 3 yufka (12 börek olacak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 yumurta sarısı
- Seçiminize göre börek içi
- Üstünü süslemek için haşhaş
Yufkaları 4'e bölüyoruz.Su-yağ karışımıyla her tarafını ıslatıyoruz.Yuvarlak taraftan değil karşı taraftan parmağımızın ucuyla çekiyoruz,pile pile buruşturuyoruz.Parmağımızı kaldırmadan yufkayı ikiye katlıyoruz.Sivri uçlu tarafa içimizi koyup gevşek bir şekilde sarıyoruz,ters çevirip üstüne yumurta sarısı sürüyoruz,fırınlıyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder