Kolay Gül Mantı |
Sosyete mantısının gül formu diyebileceğim, Hamurger adlı blogda rastladığım farklı sunumlu enfes tarifin orijinali için tık tık.Uzun süre sarımsaklı yoğurtla ıslanmazsa çıtırlığını kaybetmeyecek ve ara sıcak olarak gönülleri fethedecek.
Malzemeler:
- 3 yufka
- 350-400 gr kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1-2 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tepeleme salça
Önce soğanları yemeklik doğrayıp biraz sıvı yağda sarartıyoruz.Kıymaları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Karabiber,tuz istenirse kırmızı biberle tadını ayarlıyoruz.1 çay bardağı süt,yarım çay bardağı sıvı yağ karışımını hazırlıyoruz.Yufkaları 3 parmak eninde kesiyoruz.Süt-yağ karışımını her tarafına yayıyoruz.2 yemek kaşığı kıymayı bütün yufka boyunca dağıtıp yufkayı aynı anda hem ikiye katlayarak,hem de bir uçtan başlayıp bükerek gül şekli veriyoruz.200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.2 yemek kaşığı yağı kızdırıp 1 yemek kaşığı salçayı çeviriyoruz.Çok koyu olursa su ilavesiyle açıyoruz.Böreklerimizi sarımsaklı yoğurt ve salça sosuyla ara sıcak olarak sunuyor,övgüleri topluyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder