26 Mayıs 2017 Cuma

Yufkadan Kruvasan Börek



 Kruvasan tadında,yapımı kolay,derin dondurucuda beklemeye uygun,tek tek olduğu için servisi de kolay börek tarifi gelsin.Yalnız derin dondurucuya atmadan önce suya batırılıp galeta ununa bulanmaması gerekiyor.Tarif instagramdan Yeşil Salata'dan.

Malzeme:
  • 6 yufka
Sos İçin:
  • 2 su bardağı(toplamda 400 ml) su
  • 1 su bardağı(200 ml) sıvı yağ
İç Malzemesi:
  • Çökelek,lor,tulum vs.peynir
Bulamak İçin:
  • Galeta unu
Yapılışı:

Önce börek sosu hazırlanır,sıvı yağ ve su karıştırılır.3 kat yufka son kat hariç aralarına sos sürülüp fırçayla yayılarak üst üste konulur.Yufkalar önce 4 eşit parçaya,4 eşit parça da 5'e olmak üzere 20 eşit parçaya bölünür.Peynirleri yerleştirilir.Sigara böreği gibi sarılır.Diğer 3 yufkaya da aynı işlemler uygulanır.Börekler önce suya sonra galetaya bulanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.Altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir.Sıcak sıcak tadına doyum olmuyor.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: