22 Ağustos 2016 Pazartesi

Kakaolu Tava Keki


kakaolu tava keki
Kakaolu Tava Keki
 Bu sıcaklarda fırını açmak yerine tavada minicik bir kek hazırlamak istedim.Elektrik kesilse de misafir ağırlama,gün vs.faaliyetlerinin aksamaması için bir tava keki bilmek gerek diyerek,tel çırpıcı kullandım.24 cm teflon tavada pişirdim.Fırında ve mikserle yaptıklarımdan hiçbir eksiği yok,inanamadım.Tarçın eklediğim için şekeri biraz azalttım.Şekerden fedakarlık edemeyenler 1 su bardağı şeker kullanabilir.

 Malzemeler:
  • Oda sıcaklığında 2 yumurta 
  • 1 su bardağı(200 ml) süt
  • 1/2 su bardağı(100 ml) sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı(100 ml) toz şeker
  • 1/2 su bardağı(100 ml) karışık kek meyvesi
  • 1 mini paket(25 gram) kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Tavayı yağlamak için 2 tatlı kaşığı yumuşak margarin
  • Alırı kadar un(yaklaşık 1,5 su bardağı)
 Yapılışı:

 Yumurtalar, 1 fiske tuz,şeker çırpılır.Süt,yağ katılır,Kakao,tarçın karıştırılır.Un elenerek ve vanilya,kabartma tozu eklenerek kontrolle kek kıvamına ulaşılır.Tavanın dibi ve kenarları yumuşak margarinle yağlanır.Kek dökülüp ateş kısılır.Kapak kapatılır.15-20 dakikada kek hazır.Afiyet olsun.

12 Ağustos 2016 Cuma

Patates Kabak Dizme

patates kabak dizme
Patates Kabak Dizme
 Kabağın yavan tadının hiç hissedilmediği,fırınlanmadan da enfes,hafif bir tat,şık bir sunum karşınızda.Tarif yine instagram Nevsin Avdan'dan.

  Malzemeler:
  • 250 gram kıyma
  • 1-2 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 kilo kabak
  • 4-5 adet patates
  • Tuz,karabiber,pul biber
  • Sıvı yağ
  • 2 büyük domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
 Yapılışı:


 Yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda sotelenir.Kıyma eklenir.Kıyma kavrulunca domates rendesi,sarımsak,biber salçası katılır.Domates pişince doğranmış dereotu ve baharatlar katılır.Kabakların kabukları soyulmadan ince ince dilimlenir.Tenceredeki kıymanın üstüne bir sıra kabak,bir sıra patates dizilirken en büyük sorun büyüklükleri benzer olanı bir araya getirmek.Üstünü geçmeyecek seviyede  su eklenir.Su kaynayınca ateş kısılır.Pişerken kabağın saldığı suyu patatesler çektiği için süper bir yemek oluyor.Afiyet olsun.



4 Ağustos 2016 Perşembe

Zeytinyağlı Yelpaze Patlıcan

zeytinyağlı yelpaze patlıcan
Zeytinyağlı yelpaze patlıcan

 Klasik imambayıldıya farklı bir yorum,şık bir sunum,dayanılmaz lezzet de cabası.Yine Nevsin Avdan'dan süper bir tarif.Bizim evde hala çocuk menüsü ayrıca piştiği için küçük bir ölçüyle denedim.Size de öyle tarif edeceğim.Az yağlı yemeğe alıştığım için kullandığım yağ miktarı az gelebilir,yağlı sevenlerin gözü korkmasın,eklesin.

 Malzemeler:
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 4-5 adet orta boy soğan
  • 4-5  diş sarımsak
  • 1 kesme şeker
  • Her patlıcanın üstüne en az 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • Yarım demet maydanoz(istenirse)
  • Tuz,pul biber/isot
  • 1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı:

 Patlıcanlar sap kısımları korunarak uç kısımlarına doğru yelpaze gibi uzunlamasına parmak parmak 4-5 dilim halinde kesilir,bir saat tuzlu suda ıslatılır.Bu arada kabuğu soyulmuş soğanlar da suda ıslatılır ki soğanın acısı çıksın.Soğanlar piyaz doğranır.Sarımsak,soğan,domates rendesi ve baharatlar karıştırılarak patlıcan dilimlerinin arası doldurulur.Tencereye dizilir.Su ile açılan salça patlıcanların üstlerine dökülür.Patlıcanlara tek tek yağ gezdirilir.Pişmesi için patlıcanların yarı seviyesi kadar su eklemek gerekiyor.Tencerede kısık ateşte pişirilir.Kapağı açmadan soğutulur ki çok kararmasın.Afiyet olsun.