29 Şubat 2016 Pazartesi

Çikolatalı Tart Kek


Çikolatalı tart kek
Çikolatalı tart kek
 Bir misafir gelse de çikolatalı tart kek yapsam da diye dört gözle bekliyordum.Çikolatalı her şey gibi enfes,dayanılmaz,bir  dilim asla yetmez.

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı kakao
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
Üstü İçin
  • 1 paket kare bitter çikolata
  • 1 paket kare sütlü çikolata
  • 1 paket (200 ml) krema
Yapılışı:

 Oda sıcaklığındaki yumurta,toz şeker,1 fiske tuz yumurtalar beyazlaşıncaya kadar çırpılır.Yoğurt,sıvı yağ,kakao eklenir,karıştırılır.Un elenerek katılır.Unun içine kabartma tozu ve vanilya karıştırılır.Margarin veya tereyağ ile yağlanmış tart kalıbına dökülür.170 derece önceden ısıtılmış fırına verilir.Kürdan testiyle kontrol edilir.(20-25 dakikada pişiyor.)Ilıyınca tart kalıbı servis kabına ters çevrilir.Krema kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtılır.İçine çikolatalar atılıp eritilir,tartın ortasındaki çukura dökülür.Üstü istenildiği gibi süslenir.Afiyet olsun.


20 Şubat 2016 Cumartesi

Karamelli Cevizli Tart Kek

 Karamelli Cevizli Tart Kek
Karamelli Cevizli Tart Kek
 Karamelin ne kadar güzel olduğunu trileçe iyi ki  hatırlatmış:karamel yaşamımızda tekrar yerini aldı.Bu tarifle yoğurtlu tart keki de denemiş oldum.Tarifin orijinali Aysel'in Mutfağı'nda.

Malzemeler:
  • 3 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincani sıvı yağ
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta(oda sıcaklığında)
Kreması İçin:
  • 2 su bardağı süt(400 ml)
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1/2 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı veya yumuşak margarin
Karamel İçin:
  • 1 su bardağı(180 ml) toz şeker
  • 1 su bardağı(180 ml) su
  • 1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • Nişastayı açmak için biraz su
Üzeri İçin :
  • 1 su bardağı ceviz
Yapılışı:

 Oda sıcaklığındaki yumurtalar,1 fiske tuz,şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır.Yoğurt,sıvı yağ,elenmiş un,vanilya.kabartma tozu eklenir.Karıştırılır.Margarin veya tereyağ ile yağlanmış tart kalıbına dökülür.170 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.Kürdan testiyle kontrol edilir.Kreması için vanilya hariç malzeme göz göz olana kadar tel çırpıcıyla karıştırılarak pişirilir.Ocaktan inince vanilya ve margarin katılır.Ilıyınca ters çevrilen tart kekin üstüne krema dökülür,cevizler serpilir.Karameli hazırlamak için şeker tencerede eriyinceye kadar ısıtılır.Eriyince su katılır(sıçramaması için dikkat!).Şeker tamamen eriyinceye kadar ara sıra karıştırılıp suyla açılmış nişasta katılır.Kıvam alana kadar pişirilir.Ilıyınca cevizlerin üstüne kaşık kaşık dökülür.Buzdolabında dinlendirilir.Afiyet olsun.






14 Şubat 2016 Pazar

Elmalı Turta



 Turta yaparken teknik olarak başarılı olmanın bu kadar kolay olduğunu sadece el tuttuğunu ve bulaşık ürettiğini bilseydim bu enfes tat için bunca sene beklemezdim.Çocukluğumuzun elmalı pastalarının tadına kavuşunca inanamadım,kaç dilim yediğimi de sayamadım.Bu başarı ve kolaylık duygusunda tam,net,anlaşılır ve birebir tutan tarif ve güçlü video anlatımının da payı var tabii ki.Tarif yine instagramdan,Güzelim_69'dan

Malzemeler:

 Turta Hamuru İçin:

125 gram tereyağı(veya yumuşak margarin)
1/2 su bardağı(100 ml) toz şeker
1 paket vanilya
1 fiske tuz
1/2 paket kabartma tozu
1 yumurta
Alırı kadar un(yaklaşık 2 su bardağı)

Kreması İçin:

1 paket vanilyalı puding
750 ml süt

Üstü İçin:

1 paket sade jöle/tart jölesi

3-4 adet  elma(kepeksiz olacak ki erimeyecek)

 Yapılışı:

 Önce turta hamuru yoğurulur.Yağ,yumurta,toz şeker,tuz ovulup un,kabartma tozu,vanilya katılır.Un elenerek eklenir,kabartma tozu ve vanilya una karıştırılır.Un kontrollü olarak eklenir.26 cm kelepçeli kalıbın dibine hamur yayılır.Kenarları 3-4 cm yükseltilir.Çatalla kenarlara ve tabana ara ara hafifçe bastırarak kabarması önlenir.Vanilyalı puding tarifine uygun pişirilir.Kelepçeli kalıba hamurun üstüne ılımış puding  dökülür.Kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılıp ince dilimlenmiş elmalar pudingin üstüne yayılır.170 derece önceden ısıtılmış fırına verilir.Kenarları kızarınca çıkarılır.Ilıyınca üstündeki tarife göre hazırlanan tart jölesi dökülür.Birkaç saat buzdolabında dinlendikten sonra servise hazır.Afiyet olsun.